10/16/2005

Rullaan, rullaan

Ensi viikolla on seuraava mattotesti sitten kesäkuun puolen välin. Toivon ja tiedän, että edistystä on tapahtunut. Kiva käydä tsekkaamassa, kuinka paljon harjoittelulla on kyetty petraamaan puutteita. Hyppely on varmisti lähes yhtä heikko kuin aiemmin, mutta juoksu ainakin tuntuu pelittävän ihan eri tavalla nyt. Ilmankos, onhan testien välillä viihdytty tiellä runsas 2000 km.

Eilinen reipas sujui paradoksaalisesti. Toisaalta kulki, toisaalta painoi. Juoksin ilman kummempaa yrittämistä parhaiten (ka. 3.44/km) tässä treeniputkessa. Silti olisi voinut olla helpompaakin. Reenin jälkeen olo heikkeni muutamassa tunnissa aika typeräksi ja illalla olikin sitten kurkku ihan reilusti kipeä. Jätin aamun ja jättänen illan juoksut väliin. Keskityn tuleviin hautajaisiin ja ehkä karonkan jatkoille myös. Jos olo on parempi huomisaamuna, niin isken parikymppiä ennen kuin laiva lähtee (8.45) sinne järjestöjyräilypalaverille. Nyt on kyllä sellainen olo, että hyvä kun jaksan suoraan laivalle. Näin se menee: up and down. Tänään oli tosin mielenkiintoista havaita, että lepo/ortostaattisen pulssin seuraaminen tosiaan toimii. Tänään o oli 20 pykälää normaalin yläpuolella. Jos olisi ollut vähemmän laiska tässä muutamana aamuna, niin olisi huomenna jarruttaa jo muutamaa päivää aiemmin.


Juoksut olivat jäässä perjantain ja lauantain. Ei pahemmin juostu kovaa, eikä kerätty kilsoja. Sunnuntaina kävin jo kokeilemassa kahta lenkkiä, mutta tänään tyydyn vain yhteen. Nythän on kevyt viikko. Mattotesti siirtyy ensi viikkoon, jotta testistä saa mahdollisimman paljon irti. Nyt sitä ei saa. Parin päivän aktiivisen limanerityksen jälkeen ei lähde. Se on aika varmaa. Lauantaina on harjoittelukauden eka testijuoksu Ruissalossa. Ehkä pääsen maaliin asti.

Otin muutaman päivän rauhassa, eikä kone kyllä toimi ihan kunnolla, mutta lenkki, hyppelyt ja lyhyet mäkivedot sujuivat taas tyydyttävästi. Tänään aamulla keli oli edelleen lämmin. Tänään illalla en mene juoksemaan, vaan piiritän kuntoa sen sijaan. Huomenna kevyttä irrottelua, jotten olisi lauantaina ihan jämähtänyt. Flunssa lyhykäisyydessäänkin teki olon aika koleaksi, joten aikalailla arpapeliä on lauantainen kulku. Sama se, sehän on testijuoksu.

Kevyt viikko sekottaa pakkaa edelleen. Eilen juoksu oli helpompaa, tänään vielä helpompaa. Kuitenkin päivärutiinit ovat ihan tiessään. Ihme hommaa. Töissä on tajutonta. Kohta menen haastattelemaan KeKen pj:tä ihan työn merkeissä. Hallelujaa. Kakkoset muuten lipsahtivat 6.30:een. Aika ilmaiseksi vielä. Hengityskin pelasi ihan kivasti. Odotan taas ensi viikkoa innolla.

No comments: