4/12/2005

Kevät rullaa taas

Hienoa. Kävimme pidennetyn viikonlopun verran jälleen kerran Heidelbergissä. Nyt tällä kertaa pääsin taas juoksemaankin siellä. Ja kyllä sitä oli kannattanut odottaakin. Torstaina istuimme hevibändin takana ja business wannabee -kaksikon edessä. "I wanna spank you" kuului edestä ja "bemari just sellaisilla lätyillä vie ämmiltä jalat alta" takaa. Voi sun saakeli. Miehet tuntuvat jotenkin punertuvan lentäessä. Samoin heidän puhekyky vaikeutui korkeassa ilmanalassa. Kait se on ihan normaalia.

Perjantaina aamulenkillä tavoitteena oli tähystää jääkarhuja, mutta niitä ei näkynyt. Napakettuja kyttäsimme sen sijaan. Lauantaina aamun alamäkivetojen (8x200m) jälkeen pääsimme seuraamaan paikan päältä paikallisten kansanjuoksujen tunnelmaa. Jukka voitti kympin kelpo ajalla. Tunnelmaa tosin latisti nähdä miehen kuolevan kisan keskelle. Sunnuntaina ensimmäinen pitkä lenkki korkean mäen rinteillä oli stydiä kamaa. Sen jälkeen nautittu brunssi nähtävästi jossain Schriesheimin tuntumassa oli mieltä yltentävää. Yhtä kaikki jalka kesti muutaman päivän lähes yhtäjaksoisen kävely- ja juoksuputken. Eilen ja tänään se saa levätä. Pienehkö hyperventiaalio syntyi todennäköisen karvatupentulehduksen tulkinnasta. Sain tosin samalla kuvan verestäni.

Jalallekin rasittavampaa oli eilisen lennon takarivin poikien kiihkoton ote sivistyneisyyden ensimmäisiin askeliin. Suovesikään ei pysty vastaamaan erään tuoksuun. Jos saatille joskus tuolla tähdentämättömällä ja päämäärättömällä päräyttelyllä pääsee, sietää ainakin vaihtaa ne saakeli sukat. Hei, hyi helvetti nää haiset. Saakelin kauppamatkustaja. Ehkä minua puolestaan vaivaa ylimielisyys kun istun lentokoneessa. Tai sitten vain en kyennyt keskittymään kirjaan riittävästi. Sari pystyi. Luki loppuun asti sen. Pienen tarinan murhasta.
Karhu on ensi viikonloppuna. Lähdemme matkaan miesten kahdella ja naisten yhdellä joukkueella. Ihan hienoa kun taas olemme saaneet koottua pystyyn joukot. Kai. Täytyy toivoa, ettei historia toista itseään, kuten tavataan sanoa. Iloinen asia se kuitenkin on. Avaa omalla tavallaan kauden joka kevät.

No comments: