1/31/2004

Vuoden vaihteen jälkeen

Olin tehnyt ennen joulukuista takareiden revähtämistä koordinaatiota ja liikkuvuusharjoituksia, joita aloin jatkaa heti kun jalka alkoi kestää kovempaa rasitusta. Tänään aloitin ihan pikku hiljaa. Jalka kesti. Harjoittelun pääpaino säilynee kuitenkin juoksemisessa. Yllättävä veto... Kovaa kuutosta, kymppiä ja reipasta viittätoista. Niitä höylään tämän kuukauden tasaiseen tasaiseen tahtiin. Matolla ja ulkona. Juoksuvauhtikin paranee, mutta varsin hitaasti.

Tämän päivän jalkojen heiluttelu paljasti monia puutteita. Liikkuvuus on mahdollisimman lähellä nollaa, kimmoisuus menneen talven lumia. Maksako nyt monen vuoden venyttelemättömyyden velkoja?
Syksyn ja edellisvuosien hengitysongelmia ei ole vielä ilmennyt. Syksyllä otin Ruissalossa lukua ja marssin seuraavana päivänä lääkärille. Pasin ja Vaitsan kautta pääsin vihdoinkin oikean lääkärin puheille. Se polku jatkui Paimioon astmatesteihin. Tänään sainkin diagnoosin, että mulla on astma - kohtalaisen ärtynytkin vielä. Vähän harmitti kuulla, että joutunen hönkimään piippua aamuin illoin hamaan tulevaisuuteen asti. Eikä se tekisi edes autuaaksi. Jos sillä nousisi kunto niin sitten, mutta kun ei. Laitoin ADT:lle paperit vetämään.

Tammikuu oli muuten ihan ok. Aika pitkä ajatusten taukokin täällä. Treeni on kulkenut sen verran hyvin, etten ole tännekään kirjoitellut. Ilmiselvä korrelaatio.

No comments: