8/31/2008

Hartaasti ympäri Columbiaa

Lauantaina paukkasin 31 km vauhdin ollessa siinä neljän tuntumassa. Hapuilin vähän matkalla, että minkä lenkin juoksen ja suuntauduinkin muiden kanssa kymmentä kilsaa lyhyemmälle reitille, kunnes tulin hhhmmm.... järkiini. Eilen oli muuten todella raskas keli. Kaikilla painoi. Vaatteet olivat läpimärjät jo 3 km:n juoksun jälkeen. Sen verran oli kosteaa. Tänään on tarjolla kevyttä ja vielä uusissa maisemissa.

8/29/2008

Pimeää

Jaaha. Syksy on pian täällä. Aamuisella oli jo varsin pimeää ja valo alkoi siintää taivaalta vasta hieman kello kuuden jälkeen. Juoksin vaimokullan reipasta 4 mailia ja sitten kiristin viimeiset kolme mailia aikaan 16.30, joista viimeiset pari mailia 3.20/km. Suunnitelman mukaan piti vetää kymppi, mutta nyt menin tällä.

8/28/2008

Mutaa pohjalta

Nyt riipii ja raastaa. Hyydyn jo kevyellä lenkillä. Aamun kymppi oli silkkaa mättöä. Hyvin negatiivista sellaista. Suomen ja Anaheimin keikan jälkeen juoksu karkasi käsistä, mutta ehkä se tästä.

8/27/2008

Taipuu taipuu

Eilen olin ja otin rauhassa. Aamulla vedin vain seiskan ja loppupäivä yliopistolla venyikin iltaan asti. Maanantainen pitkä lenkki kuumassa sekoitti pakkaa. Tänään oli tarjolla aamulla kevyt seiska ja iltapäivällä sellainen perinteisempi metsäreipas eli 16 kilsaa tiukkaa vääntöä. Tom veti kuin raivokas härkä läpi ryteikköjen. Sain sieltä kivan tatuoinnin. Huomisen kiihtyvän reippaan siirrän perjantaille.

8/25/2008

Kosto elää

Jaaha. Eipä paljon opitut kokemukset päätä paina. Eilen juoksin sen kisan ja tänään puskin väkisin 32:n asteen lämmössä 32 kilsaa. Onneksi jalat kantoivat Oakland Millisille, missä äijät vetivät yassoja. Sain kyydin Tomilta kotiin, ja etenin siitä suoraan altaalle. Jääpä taas huomisaamun vedot vetämättä. Varmana. Kuka tässä nyt kostaa ja kenelle???

8/24/2008

On se vähän niin, että

Olipa huikea maraton eilen. Ja laahava 10 mailia tänään. Eivätpä nuo kuulu samaan lauseeseen, mutta eipä ollut meno tänään kummoistakaan. Tavanomainen vessakeikka vitosen jälkeen ja aika nollatasoista mäkijuoksua pitkähköihin mäkiin. Säteilen tekosyitä. Aika oli rapiat 58, mikä ei ole kummoistakaan vauhtia (3.38/km), mutta tulipahan tehtyä treeni. Oikeasti olen hieman tyytyväinen, mutta samalla pettynyt. Nälkä on kovempi, mitä jalat/kone annostelevat ateriaksi. Parasta oli päästä hierontaan kisan jälkeen.

Mulla olis mahdollisuus lähteä viikonloppuna Uuteen Meksikoon korkealle. Se olisi mielenkiintoista, mutta eipä viikon aikana sillä varmaan mitään harjoituksellista etua saa.

8/22/2008

Lähteekö se sittenkään?

Piru. Diabolista. Maraton lähestyy. Sekä olympiafinaali että oma koitos. Tällä hetkellä molempia jännittää samalla tavalla. Janneeeee! Franciiiis!!!!

Eilisaamu oli varsin pimennosta. Olin 170 vauhdissa, mutta kyllä se vaan on liikaa, jos ei kerran palaudu. Tänään piipahdinkin vain muutaman kilsan päässä ja huomenna teen saman rullauksilla. Sunnuntaina on 10 mailin kisa. Kuulemma taas erityisen mäkisessä maastossa Annapoliksessa. Odotukset sen kanssa ovat vähän niin ja näin. Treenattu on lukuunottamatta edellistä paria viikkoa. Toisaalta kisa antaa jo vähän suuntaa, missä mennään maratonin kanssa. Perstuntuma on, että maratonvauhtisten lenkkien vähäisyys kostautuu vielä. Juoksen sitä kovempaa vain jonkin verran viikkoa kohden, jos sitäkään. Jos on mäkivetoja tai toisia mäkivetoja, niin sitten onkin yht'äkkiä muutaman ajan paussi. Hieman sitä hitaampaa vauhtia tulee viikossa keskimäärin 40-50 km, mutta varsin harvoin jalkani taivaltavat juuri tavoitevauhtia. Ongelma todennäköisesti on, että kesällä on lähinnä kelin vuoksi kisaaminen jäänyt tosi vähäiselle, joten sieltä ei tule lainkaan apua. Mutta tällä kertaa teenkin asiat toisin. Kadutaan sitten jos on tarvetta.


8/21/2008

It's harder than it looks

Eilen keventelin aamulla seiskan verran ja illalla mentiin kollien kanssa metsässä vajaa 19 km. Osa porukasta alkaa olla jo niin hyytynyt metsäreippaisiin, ettei tossut enää nouse. No eivät nämä mitään kauden pääkisoja heille olekaan, mutta treeni alkaa purra näemmä. Ja meikän maine vaan kasvaa.

Tälle aamulle oli tarkoituksena juosta vitonen vähän reippaammin ja rykiä siihen päälle vauhtileikittelyä sama matka. Eipä ollut kulku kummoistakaan aamuvarhaisella, joten siitä ei sen enempää. Nyt on taas tarve ottaa rauhallisemmin pari päivää. Takareidet ovat kirralla. Taasko pitää muistuttaa, etten ole enää nuori???

8/19/2008

Eyes burn with stinging sweat

Vedettiinkin sitten Tomin kanssa pikkureipasta eli hieman alle neljää tollaset 15 km. Huono valmistautuminen paino vähän lopussa, mutta juoksin suoraan uima-altaaseen vähän vilvoittelemaan. Yllättäen mittarissa on taas yli 30 celciusta. Aamulla hölköttelin kympin verran.

Barely back on track

Jalat - eivät niin yllättäen - nuupahtivat lauantain iloittelusta. Erityisesti takareidet. Parin viikon istuskelu ja alhainen venyttely edistivät niiden tolaa. Vääntäydyin eilen Yassojen pariin ja mallailin niitä 2.27-2.34 -vauhtia. Harmikseni unohdin veden kotio ja paahtava keli väsytti tavanomaista enemmän. Tänään kevyttä, huomenna metsää, torstai arvalla ja sunnuntaina Annapoliksen 10 Miler.

8/16/2008

Mitä kautta?

Juoksu sujuu taas joten kuten. Rallattelin tänään rapiat 31 km. Keskivaiheilla ja viimeiset 5 km juoksin 3.45-vauhtia. Vielä kun alkaa kovempikin vauhtia sujua. Ehkä se vielä joskus tekee niin.

8/13/2008

Wtf?

Lopun alku on lähellä? Tänään jalat olivat jo niin kipeät, etten päässyt ottamaan juoksuaskeleita ennen kävelynä suoritettua "alkuverryttelyä". Hyvä merkki tämä. En ole pystynyt juoksemaan kuin kevyttä ja sitäkin siis tosi vaivalloisesti. Anaheim on tasainen kuin pannari ja kadutkin ovat vedetty suoriksi viivaimella. Eipä siis ole ainakaan mäkisyyden tai jyrkkien mutkien syytä tämä nykytila. Ehkä tuo aikavyöhykkeiden vaihtelu ei ole meikälle terveellistä. Vielä yksi neljän tunnin muutos ja sitten toivon pääseväni takaisin rytmiin mahdollisimman jouhevasti.

8/11/2008

Downward Spiral

Kävin rankaisemassa väsynyttä kehoa. Juoksin kevyttä keskellä päivää, hyydyin vitosen kohdalla 7-11:n kohdalla ja kävin ostamassa vettä ja jugurttia. Kävelin hotellille ja suihkun jälkeen palasin akateemiseen ruotuun. Sellainen päivä. Ehkä palaudun Suomen ja Anaheimin viikosta ennen Chicagoa.

8/09/2008

Finland III

Viikon loput lenkit ovat nyt pulkassa huomisaamusta alkaen matkustan seuraavat 21 tuntia, joten seuraava lenkki ja sitä seuraava harjoitus on sitten joskus. Jetlack tai mikä lie hidasti tällä viikolla yllättävän voimakkaasti, mutta mitäs siitä. Seura oli taas mukavaa ja tuttua.

8/07/2008

Finland II

Olotila on ollut vääntelehtivä koko viikon ajan. Jukin kannustuksesta kuitenkin taivuin pm-vitosen viivalle. Sateiseen Naantaliin. Ajattelin, että jos alle 16.00 pääsisin, alle Annukan ajan. Kisassa sitten heti kolmosen jälkeen heitin leikin kesken, mutta tajusin siinä samassa, etten kykenisi Hell'n kommentteihin, joten jatkoin maaliin. Just alle 16.00 ajassa. Ei tunnu missään.

8/04/2008

Finland I

Muutama päivä pimennossa. Eipä ole ollut nettiä lähellä. Suomi tuoksuu ja maistuu juuri siltä, miltä pitääkin. Sunnuntaina juoksin tuttujen kanssa Turussa rapiat 30km. Oli erinomaisen hienoa nähdä tuttuja ekan kerran 9 kuukauteen. Tää viikko tulee olemaan lunkimpi. Tänään vain kevyttä, huomenna Yassoja Eltsulla. Jätin vahingossa ratatossut Turkuun, joten toivon, ettei lipsu. Ja samaa toivon myös koneelta. Ettei lipsu.