4/27/2008

Kulkee paremmin

Kymppi kulki 33.20 (kuva: Mark Zimmermann). Kiva. Miellyttävä reitti, hyvä keli ja sun muuta. Hyvät syömingit oli tarjolla taas. Innostuin alussa vähän ja eka maili oli vähän liian reipasta höökiä (3.10/km) nykykunnolle ja -luonnolle. Hyvä fiilis alkavalle kevyelle viikolle, joka päättyy samaan kaupunkiin (Philly), jossa vietimme eilisen päivän Penn Relayseissä. Tarjolla 10 mailia.


4/25/2008

Vauhti hidastuu???

Torstai tuli ja meni. Aamulla juoksin taas kiihtyvä reipasta 15 km, sillä poikkeuksella aiempiin kertoihin, ettei nyt oikein kiihtynyt. Lämpötila oli yllättävänkin korkea jo heti aamusta. Iltapäivällä ajoimme Carloksen kanssa Penn Relaysin kestävyysjuoksuiltaan. Hienot kemut.


4/22/2008

Mäkeen vaan

Paukahdimme mäkivetojen pariin tänään jo hieman totuttua aikaisemmin, 5.30. Sunnuntainen "mäkitreeni" painoi hieman, mutta helpostihan nuo parikymmentä vetoa sujuivat. Keli oli aamulla melko lämmin ja kostea.

4/20/2008

First you run, then you eat

Hyvin mäkinen Clyde's American 10k. 34.55. Nousu on aluillaan, juoksin oman tasaisen juoksun, mutta pikkupoikien vauhtia. Tai siis selvästi hitaampaa. Kisan jälkeen paras buffet ikinä. Pastaa, chiliä, metrisämpylää, bageleita, mansikoita, banaania, colaa, Poweradea, mysliä - syötävää ja juotavaa yllin kyllin. Sadekin taukosi ruokailun ajaksi. Vanhana pieruna voitin ikäsarjani.

4/18/2008

Taas painaa

Eilen oli vuorossa kiihtyvä reipas 15. Ei ollut ihan yhtä iisiä kuin 6 päivää sitten. Kelikin oli vähän lämpimämpi. Iltapäivän juoksut jäivät tekemättä kun saimme kutsun lähteä syömään fraun korealaisen kollegan luo. Kutsun kuullessani oli juuri syömässä, joten eilen söin isosti. Se varmaan painaa jaloissa nyt, eikä syy olekaan reippaan. Tänään ja huomenna kevyttä. Sunnuntaina on 10km:n kisa.

4/15/2008

It's all downhill from here

Vedin tuossa pari kevyttä päivää. Tänään aamulla säntäsin mäkivetojen pariin taas ennen aamukuutta. Tein vastaavan harjoituksen kuin mennä viikolla, 20x35 sek. Jalat olivat vähän väsyneemmät kuin silloin. On siihen aihettakin.

Sitten olemme hilkulla osallistua 4. toukokuuta Philadelphiassa juostavaan Broad Street Runiin. Tuo 10 mailin kisa on suoraa, alaspäin viettävää tietä keskellä Phillyä. Siinä olisi sitten toinen alamäkivoittoinen kisa viikon sisään. Näin epätoivoinen olen?

4/13/2008

Cooling down

Aamuyön vietimme netin äärellä. Todistamassa Holménin SE-juoksua. Älyttömän hienoa ja varmaa työtä. Utriaisen puolesta harmittaa valtavasti. Toivottavasti hän vielä suuntaa uudelle maratonille ja kokeilee kovaa kuntoaan ja mahdollista olympiatikettiä. Tuo oli toisaalta osoitus siitä, että maraton on julma ja arvaamaton kaveri.

Itse piti tänään taistella maltin kanssa. Kehon kuuntelu on mulle edelleen taistelua. Perjantaina oli kiihtyvää reipasta ja eilinen pitkäkin meni lähes samaa vauhtia, tosin vain 7 mailin verran. Lopussa kaverit ottivat sentään lunkimmin. Tänään piti juosta 5 mailin viikkokisa, mutta jätin sen väliin. Pitää palautella, ettei heti toisella treeniviikolla tule stoppia. Selailin uutta Runners Worldia hieman ennen lähtöä kisapaikalle ja silmään pisti Dathan Ritzenheinin lausahdus: "...that two days off now is better than two months off later due to injury." Tuota olisin voinut pohtia joku 4-5 vuotta sitten... Viikkoon 102 km.

4/12/2008

Kesä on nurkan takana

Että oli sitten jo aamulla 6.45 sen verran lämmin, että kevyissä vermeissä sai lähteä pitkälle. Ei paha. Juoksin tänään vain 22 km, mutta vauhti oli lähes sama kuin eilisen reippaan ekalla viidellä kilsalla. Positiivista on, että pysyn jo helposti muiden kisatiimiläisten vauhdissa. Niin ei ollut pari kuukautta sitten. Pitänee tosin rauhoitella vähän, etteivät paikat hajoa taas heti kättelyssä. Vasen etureisi jo nykiikin vähän. Heh. Huomenna treenikisa?

4/11/2008

Ei ole vilu

Eilen oli köykästä pari lenkkiä. Iltapäivällä keli oli aika makoisa. Vähän niin kuin ennen vanhaan etelän leireillä. Hajukin oli samanlainen. Valtava pettymys oli kuitenkin kuulla, ettei TuUl saa kasattua miesten joukkuetta Karhu-viestiin. Kummallista. Se on ollut aina vähän niin, että ensiksi tulee seura ja sitten muut kokoonpanot. Enää ei ole niin ja nyt kaikki näköjään kärsii. Onneksi naisilla on kaksi joukkuetta ja kait triatlonisteilla on toinen.

Tänään kävin jo aamulla vetämässä 15 kiihtyvää reipasta. Vauhti oli siinä 4.00/km molemmin puolin. Pääosaltaan alle. Juoksin sen uusilla Zoom Eliteillä ja sain vaivanpalkaksi yllättäen verikellon. Se lienee siksi, että ei ole ennen tossuja sisäänjuostessa ollut näin hikisiä olosuhteita. Verryttelyt yhteensä 8km. Iltapäivällä keskityn venyttelemään ja yritän tsempata itseäni siihen, etten lähde huomenna poikain matkaan pitkälle vaan vetelen omaa vauhtia.

Nääh, kävinkin illalla vielä verryttelemässä. Oli kivan lämmintä, +29C.

4/10/2008

Nosteessa

AM: Vr 6,5 + 20x30 sek. mäkeen
PM: Kevyt 7

Nyt alkoi treenit. Ärräpäämäinen innostus. Muutenkin tämä oli hyvä päivä.

4/08/2008

Vielä yksi

AM: Kevyt 7 km.
PM: Tulin töistä vasta juuri ennen ysiä. Ei pystynyt. Huomenna kuitenkin heti aamukuudelta mäkivetoja.

Jalat ovat ehkä innoissaan ylimääräisestä kevyestä. Aamupäivällä sain konsultointiapua. Ja juuri meilissä oli kisatiimin sopimuspaperi. Heh. Ihan ammattilaismeininki. Ei vaan, kiva kun sponsoroivat muutamia kisoja. Nyt pitäisi vain juosta tälläkin mantereella edes joku kisa alle rajavaatimusten. Helppo homma. Treenaan vain vähän eka. Edellinen treeniputki on tosiaan tammi-helmikuun vaiheesta, eikä se oikein kanna enää. Heh.

4/07/2008

Grey monday

AM: Rauhallinen lyhyt vitonen. Jalat painavat sittenkin eilisestä.
PM: Kuntopiiriä ja harrasta venyttelyä.

Koko päivän olen muuten yrittänyt pysyä nahoissani. Eilisestä jäi päälle hirveä into. Olen mitä todennäköisimmin taas tauolla 2,5 viikon päästä. Mutta nyt on nyt. Tossut syönnille!

Cherry Blossom 10M

Jep. Ei eilinen kisa nyt hirmuista lentoa ollut, eikä toivottavasti kauden parastakaan, mutta eipä sillä nyt merkitystä. Tyytyväisin olen viimeisen pariin mailiin kun juoksu tuntui taas juoksulta - ilman kirraamista, ilman painavia jalkoja sun muita ruikutuksen kohteita. Keskivauhtia (3.35/km) hidasti kolmannella maililla suoritettu tyhjennys, mutta ilman sitäkään reissu ei täyttä lentoa olisi ollut. Ehkä se vain pelasti loppumatkan. Ennen kisaa en tosiaakaan ollut varma maaliinpääsystä, mutta kisasta jäi kuitenkin hyvä fiilis. Taisin olla ikäisistäni neljäs ja koko kisassa sijalla 65. Nyt vain kuin saisi monen vuoden jälkeen treenattua edes kolme kuukautta ilman taukoa, niin voisin hymyillä ihan vain jo siitä syystä. Sitä hymyä odotellessa...

Kisatapahtuma oli oivallisesti järjestetty D.C:n keskustaa hyödyntäen. Autot tipotiessään, ei harhailevia pyöräilijöitä ja jalankulkijoita reitillä, ei koiranulkoiluttajiakaan. Reitti oli tasainen ja sisälsi vain kolme tiukkaa 180-käännöstä. Mutta siltikin reitti oli vain juoksijoiden käytössä. Vinkkiä vain joillekin...

Juoksija ja wannabe

4/04/2008

Friday is for flying

Tuoreet Zoom Elitet. Ei perhana, lennättävät uusina. Kävin heittämässä Centennialin ympäri ja juoksin siinä ohessa 3 km vähän reippaammin (10.03). Paluumatka ei sentään ollut suoranaista lentoa, mutta pääsinpähän perille. Eilen himmailin iltapäivällä vähän aukkareita. Edellisistä on varmaan vuosi?

4/02/2008

Hmmm...

Juoksukyky alkaa taas palata. Näiden parin kolmen päivän aikana veto on ollut totaalisesti pois. Huomenna ja perjantaina pientä mallailua, jotta pääsen sunnuntaina kunnialla maaliin. Alkuperäinen tavoite oli sentään hieman kovempi, mutta nyt on nyt.