2/27/2008

Kälyistä

Silkkaa sahaamista tämä. Päätä raastaa. Taas joutuu himmailemaan. Huomisaamun treeni jää välistä ja viikonloppuna on epävarmaa, miten Baton Rougessa löytyy maastoa tempoiluille. Nääh, kyllä siellä tilaa on. Onhan se pitäjä muuttohävikkitilastojen kärjessä.

2/26/2008

Taas kipeänä

On sitä herkkänä. Eilen tuli nollapäivä, tänään aamulla kevyt seiska ja nyt olenkin sitten kipeänä. Taas.

Kuva: Craig Roodenburg, MCRRC

2/25/2008

Whatta?

Joku vaihtoi yöllä jalkani puisiin pökkelöihin. Ehkä tänään on kevyt päivä.

2/24/2008

Back in business

Otin rennosti pari päivää torstaiaamun koulutuksen jälkeen. Tänään oli sitten vuorossa 10 mailin kisa mäkisellä reitillä, alkaen 8.00 am. Piti aloittaa lunkisti, ja lunkia olikin meno alamäkeen, mutta liian kovaa suhteessa nykykuntoon. Paukutin eka mailin liian kovaa ja toisen hieman liian kovaa, joten kisan trendi oli selvä aika pikaisesti.

Vitosen ohitin ajassa 16.45 ja puolimatkassa kello näytti 27.27. Olin siinä vaiheessa tyytyväinen, sillä en ole pieneen aikaan juossut edes tuollaista vauhtia noin pitkälle, enkä ainakaan tuollaisella reitillä. Kuten aina tyytyväisyys kostautui aika pian ihan siinä seuraavan mutkan jälkeen. En vain kyennyt pitämään minkäänlaista vauhtia jatkuvissa mäissä ja kanttasin reilusti loppua kohden. Pääsin maaliin aikaan 57.13, joka jäi 13 sekuntia vähimmäistavoitteesta. Kivaa oli.

2/21/2008

Aamuvarhain

Jaaha! Kello on nyt ennen puolta kasia. Huono ilmaisu, mutta asian ymmärtää. Aloitin verryttelemään 5.45, joten vuorossa oli ensimmäinen kerta kun aioin juosta kovaa aamukuudelta. Tarjolla oli pari cooperia kolmen minuutin verryttelyllä. Ekassa vedossa en pysynyt poikain kyydissä kuin 45 sekuntia. Jätkät ampaisi ylämäkeen sellaista vauhtia, että kaduin välittömästi läsnäoloani sillä kadulla. Loppua kohden olikin hieman vaikeampaa kun ei mulla ollut hirveästi hajua minne suunnata aamun pimeydessä. Toisen aloitin rauhallisemmin ja säilytin tuntuman noihin Bostonin maratonille valmistautuviin kolleihin. Hyvän matkaa takana kuitenkin. Juoksin 2*12 minuuttia 5.25-5.30 mailivauhtia aamukuudelta. Kerta se on ensimmäinenkin ja vauhtina juuri se, mitä tältä kunnolta voi odottaa.

Sekaista vatsaa lukuunottamatta miellyttävä kokemus. Viikon päästä uusiksi. Ehkä vuoden päästä pysyn muiden matkassa. Eilisiltana kävin juoksemassa isommalla lössillä 50min. ennen pizzeriaa kokoontumista. Vauhti oli sitä norppia, 3.50-3.55/km. Tällä viikolla onkin sitten takana jo mäkivedot, vajaa tunti reipasta ja kovat vedot.

2/20/2008

Kivaa puuhaa

Eilen mallailin mäkivetoja aamunkoitteessa. Tutut vedot tutulla paikalla Centennial Lakella. Osa vastaantulleista aamukävelijöistäkin oli jo tuttuja. Heh. Jätin nyt reippaan juoksematta, kun jotenkin on sellainen tuntuma, että sunnuntain kisa mäkineen ja lukuisine mutkineen on tiukka koitos mulle.

Tänään on get together -ilta kisatiimin kanssa sunnuntain kisaa varten. Ensin 50 min lunkia neljän vauhtia ja sitten pizzeriaan. Huomenaamuna ajattelin käydä racing teamiläisten kanssa vetämässä 2*12 minuuttia. Startti tapahtuu 5.45 A.M. ja vauhti on mulle aivan liian kovaa. Repikää siitä.

2/18/2008

A Massage

Kävin sitten hierojalla. Olisi pitänyt lähteä menemään heti kun valot himmenivät ja Mozart alkoi soimaan. Odotin 30 minuuttia, että lihasten lämmittely loppuisi ja otteet kovenisivat. Ei. Maksoin koko rahalla jalkojeni rasvaamisesta. Pyysin kahdesti, että kokeillaanko avata jumeja. Ei onnistunut moinen, joten ahdistavan jumiset paikat ovat edelleen tolallaan. This is great! Ei ole!

Terveisiä vain Pipsalle.

Aamulla bongasimme uuden kympin lenkin. Maastossa. Jälkikäteen ajatellen se kompensoi suunnattomasti iltapäivän pettymystä. Nää on tunnejuttuja, katsos.

Ettei vain...

Piipahdin aamulla tunnin lenkillä metsäpoluilla, mutaisilla sellaisilla. Tarjolla oli pientä skabaa maastopyöräilijöiden kanssa. Yllätin seitsemän valkohäntäpeuraa, seurasin pienen hetken haukan aterointia ja juoksin taas vähän reippaammin. Kiva aamu. Päivä jatkui viikkokisan kuvauksella. Sari piipahti kisan puolella: "Sari Stenholm was flirting with course records today."

Mitäs tässä. Meikä on pihalla kuin kolera. Huomenna hierojalle.

2/16/2008

Taas

Olin jälleen kerran siinä porukassa, jota juoksutettiin harhaan. "In the fourth mile, things went a little wrong. Many of the first fifty runners were not sure exactly were to turn by the little lake and unfortunately some of the leaders took the longer way around the lake by mistake. Samia Akbar was in the lead when she went astray and never had enough time to get back the top spot, though she did make it close. Some runners reported they ran as much as minute slower in the fourth mile."

Loppuaika 36.36 oli annettujen ja omien arvioiden mukaan 35.01, joka jäi sekunnin tavoiteajasta. Paransin kympin aikaa minuutin viikossa. Tässä kisassa olin varmaan sadas (28.). Oikealla ajalla 13-14 ja ikäsarjan, orastavien vanhusten kolmas. Yhtä kaikki hyvä treeni tuli tehtyä. Parhaan naisen (otin takkiin 30 sek.) puolesta harmittaa, kun hän hävisi yhden reitinohjaajan autossaistumisen johdosta 250$. Kisa oli muuten ihan bueno, tasainen reitti, pizzaa, runsas 800 osallistujaa ja autoilta rauhoitettu valtaväylä. Kolmen kärki juoksi saman ajan 31.15.

2/15/2008

Pyrähdyksiä

Kävin eilen herättelemässä univaa ja hieman sekaisin olevaa konetta Centennial Laken rinkulalla. Vedin siellä pari tonnia 3.10 -vauhtia. Mi aurinkoinen pakkassää, joten arvatkaa miltä tuntui juosta loppu-urvahdusta padolla. Huomenissa pitäisi taipua 10km:n viivalle Alexandriassa D.C:n tuntumassa. Vähän kalskea olo sen suhteen.

Mutta, mutta. Varasin illalla ajan hierojalle. Entiselle olympiajoukkuemaratoonarittarelle. Pääsen sinne jo maanantaina, joka on täällä kai ainakin osittain pyhäpäivä. Samoin tilasin eilen uudet kisakengät. Mä luon nahkaani.

2/12/2008

Jurnutusta

Eilen oli passiivista lepoa. Tai siis pyrin lepäämään aktiivisesti. En tehnyt mitään. Töitä, mutten urheillut. Tänään keli heittäytyi kettumaiseksi ja ärhäkkään liukkauden johdosta jouduimme kuntosalin matolle. Huomenna pitäisi kelin hieman helpottaa päivällä. Pitää ajoittaa tarkkaa tän viikon irrottelut. Ainakaan vielä tänään en ollut palautunut mistään. Olo oli kuin olisi ollut tossut jalassa ensi kertaa. Moinen olo ketuttaa. Ehkä mä yritän liikaa. Pitäis ottaa vähän Fu Manchummin.

2/10/2008

Tuivertaa aina vaan

Onpa helppo syyttää kulkemattomuudesta ulkoisia syitä. Tänään se oli tuuli, joka puhalsi 60-70km/h. Ei tunnu paljolta, mutta kun osui kohdalle, niin kyllä sen tunsi. Kymppiin kului 36.06 ja vauhti oli normaalia positive splittiä. Otin alun vähän tiukemmin ja sitten säästelin, että jaksan maaliin asti. [Husband and wife team, Pekka and Sari Stenholm, had no trouble fending off the rest of the 10K field. ] Mutta tarkemmin ajattelee, kova juoksu kulkee nyt huonommin kuin ennen harjoittelua. Hhhhmmmm.... Viimeisen kovan viikon aikana on tullut plakkariin 4-5 kovaa harjoitusta laskutavasta riippuen. Jalat painaa, mutta kannattelen niitä ilolla.

Toivottavasti palaudun edes hieman ensi viikolla. Ehkä pääsen sitten jo alle 36.00...

2/09/2008

Jaksaa jaksaa

Juoksin tänään poikain kanssa reipasta 10 mailia ja yhteensä edelleen pitkän lenkin nimissä juostu aamupyrähdys päätyi lukemiin 26 km. En ole pieneen aikaan juossutkaan yli 21 km, joten hyvä suunta menossa silläkin suunnalla. Juoksimme tänään parin viikon päässä häämättömän Marylandin joukkuemestaruuskisan reitillä. Tuo 10 mailin kisa vedetään taas älyttömän mäkisellä reitillä. En jaksaisi juosta niitä laisin. Tänään olinkin kahdesti lähellä kantata, kun vauhti kummasti kiristyi mutkan jälkeen vain pidemmälle jatkuvassa mäessä. Mä hyytyisin Keniassa joka lenkillä, jos siellä olisin. Mut anyway nyt ei the Finnish dude enää pudonnut kyydistä.

Kolmas kova viikko painaa jaloissa aivan pirusti. Huomenna vielä reipas/kova kymppi ja sitten lunkia ensi lauantaille asti.

2/08/2008

Olisikin edes joskus

On juokseminen joskus tuntunut mukavammaltakin kuin eilen. Vasemman ulkoreiden ja pakaran yhteistyöhalu kanssani on vähenemään päin, aamukoitto ja Keski-Lännessä eläneiden tordanojen jälkituulet tekivät 10'500m:stä vähemmän miellyttävän kokemuksen. Ei ollut vauhdin hurmaa eilinen.

Tänään kykenen ehkä vain yhdelle lenkille, että jaksan viimeisen kovan viikon loppuun. Huomenna menen taas seuratovereiden pudotettavaksi ja sunnuntaina on TV 15km. Tai 10 jos huominen painaa.

2/05/2008

Aamusumu

Jaaha. Mallailin aamulla tasaista vitosen verran kuuden minuutin mailivauhtia (3.45/km) ja siihen päälle 10*200m ylämäkeen. Juoksin sumussa. Hyvä jälkimaku. Sunnuntai-iltana ilmoittauduimme Chicagoon.

2/03/2008

Naapurin bagel

Eilen juoksimme perinteisen Bagel runin sijaan naapuripaikkakunnan seuran vastaavassa, paljon pienemmässä tapahtumassa. Siellä oli kuitenkin mahdollisuus juosta "kellon" kanssa. Juoksin ekan 6km 4.02/km ja jälkimmäisen kympin 36.20 ja siitä viimeiset 2m alle 3.35/km. Kiva aamureippailu.

Tänään olimme reitinvalvojina HCS:n Penguin Pace 5k:lla. Kisa alkoi jo 7.45 ja olimme paikalla tuntia ennen. Nyt matkaamme pian kohti isoa puistoa ja metsäpolkuista pitkää lenkkiä. Sopii.