1/28/2007

Raastoluolaa

Aamulla olisi muutenkin tullut kiire, kun nokka oli kohti Poria ja sitten illalla kuntopiiriä. Toivon suuresti, etten kipeydy tämän suuremmin. Tiistai jäi urheilun osalta olemattomaksi. Elämästä nautin silti.
Keskiviikkona puskin 15-20 sentin lumessa ja tuulessa kympin. Ekan "flunssan" jälkeen. Tiukkaa teki, muttei hätää. Tänään raastoluolaan tonneille. Hatebreed seuranani. Illalla täytyy käydä tsekkaamassa Samun vetämä leffavisa Bristolissa. Pänttäsin yhtä visakirjaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lähes tuloksetta. Tiedän kyllä missä leffoissa Mr. Brown esiintyy ja ketkä sitä näyttelevät. Sormet vähän jo syyhyää kisan kanssa. Palkintona on tosin vain olutta, joten se menee ohi. Ei voitto, vaan menestys...


Olimme kolmansia kovassa sakissa ja hyvin tuotetussa kisassa. Yhteensä 18 joukkuetta mukana. Keuhkot ovat tupakinsavussa istumisesta varsin raa'an oloiset. Kuukauden päästä uusiksi. Vedin ennen leffavisaa Raastoluolassa 6x1000m (3.30-3.08) puolentoista minuutin palautuksella. Aika lunkisti meni, mutta niin oli tarkoituskin.


Perjaintaina ehdin aamu- ja iltapäivälenkeille. Sen jälkeen juhlin JV:n varpajaisia tuossa naapuristossa. Ilta jatkui taas ravintolan sisustaan, jossa tupakansavu vei viimeisetkin äänenjänteet. Muutaman tunnin levon jälkeen tsemppasin Jukin kanssa reipahkoa kymppiä. Pirun raskasta oli molemmilla. Paluumatkalla tosin oli vastatuuli, mutta silti. Ei ollut mitenkään mieltä ylentävää. Ei sen aina tarvitse sitä tosin ollakaan. Viimeiset 2 km keskivauhtia kovempaa.

Sunnuntaina kauniissa pakkassäässä 31 km. Viikkoon vajaa sata, mutta sellaista se on kun sairastaa.

1/22/2007

Matkalla

Lontoo takana. Juoksin perjantaina aikataulukämmin vuoksi lenkin, vaikka lennon myöhästymisen johdosta oli jättää sen tekemättä. Ihan jees. Perjantaiaamulla ennen aamukahdeksaa vetelin Hyde Parkin tuntumassa 10x200m ja sunnuntaina samoissa maisemissa pitkän. Aamulla senkin. Sillä reissulla jaoin lyhyen matkaa ketun kanssa. Kettu lähestyi viistosti ja lönkötti pintakaasulla muutama kymmenen metriä rinnallani ja siirtyi siitä sitten taas oravien perää. Hassu hetki keskellä suurkaupungin vilinää. Tai siis hieman ennen sitä. Hirmuisesti tuntuvat lontoolaiset harrastavan hölkkää ja erityisesti mahdollisimman vähin vaatekerroin. Nyt on kevyt viikko. Kolme kovaa alla.

Maanantaina taas tujua kunnonpiiristystä, joka tosiasiassa sujui ihan lunkisti. Olin vain väsynyt matkustamisesta. Tiistaina pidin lepopäivän. Aamulla koululla oli abipäivä ja bongasin siellä Brunin ja Jolen. Nuoret kollit. Huomenna verryttelyä, hierojalle ja vettä polkemaan.

Menin kai vettä polkemaan. Kevyttä juoksua sen sijaan. Torstaina töissä uuvahti sen verran pidempää, että jäi viikon toinen kova tekemättä. Suunnittelin perjantaiaamuna tekeväni vähän mäkivetoja, mutta mitä vielä. Kevyttä vedin silloinkin. Tänään, tunnin päästä, on testi. Vedän vielä vitosen ja ensi kerralla sitten jo vähän pidempään. Missasin keskiviikkona muuten
Napalm Deathin keikankin. Muistin sen kyllä vielä kaksi viikkoa sitten, mutten enää tällä viikolla. Tänään on Japani-ilta. Testi ei muuten kulkenut just pätkääkään. Vain vitosen aikana jalat vetivät ihan tönköiksi.

Sunnuntaina mentiin Z:n kanssa pienessä tuiverruksessa kolmekymppinen. Illalla havaitsin harmikseni vilustuneeni hieman, ja jätin seuraavan aamulenkin väliin.

1/10/2007

Vuosi vaihtui hyvissä merkeissä

Jo ennen vuodenvaihdetta juoksussa oli taas tuntumaa. Vauhdit ovat kuitenkin vielä muualla. Palasten kokoamista on tämän vuoden alku. Tiistaina nokka kohti ulkoilureitin raastokierrosta. Nilkkimäisesti kulki, oli vähän liukastakin. Kone on vielä puolivaloilla liikkeellä silti. Eilen pulahdin altaaseen vajaaksi tunniksi. On sekin puuhaa... Torstaina pientä verryttelyä aamulla ja illalla Jukin kanssa VL:ää. Kympin verran tällä kertaa. Kaks kovaa ja kaks reipasta. Lauantaiaamuna vedin Jukan kanssa pulssirajoitteista reipasta. Kymppi kulki nyt jo lähes kaks minuuttia kovempaa kuin pari viikkoa sitten. Pää kylmänä. Torstai kuitenkin osoitti, ettei kunto niin hirmuinen ole. Sunnuntaina pitkää Tohon, Z, Jukin ja Jolen kanssa. Ulkoilureitillä tammikuussa. Tämä on ilmastonmuutosta jos joku.

Vuoden 2007 eka viikko tasan satanen, kuudella päivällä. Kolme kovempaa harjoitusta ja yksi vesijuoksupäivä. Polvi on kunnossa, mutta tutina on edelleen takapuolessa. Ihan vain varmuudeksi.
Maanantaina palasi kuvioihin kuntopiiri. Tuntui taas nohevalta tehdä heilutusta. Alle vetelin kakssatasia. Jos vaikka sais koneen pikku hiljaa heräämään kuukausien, ehkä vuosien horroksesta. Tiistaina ei ainakaan ollut herännyt. Vedin Jukan kanssa ulkoilureitillä aika tiukassa kelissä - pitävää tosin oli - kympin siten, että eka 5km lunkin kovaa ja toinen kovaa. Yllätyin positiivisesti jälkimmäisen kulusta. En jäänyt Jukille kuin 15 sek. mutta uskon edelleen hänen himmailleen. Tänään keskiviikkona vain aamulla vähän lenkkiä, 6 km. Vesijuoksu jää väliin illalla. Huomenna sitten pikavisiitti Lontooseen. Onneksi tällä kertaa kassiin voi pakata juoksukamatkin.