7/28/2005

Radcliffe takapihalla?

Kyllä. Loman eka päivä ja istun WAM:n kahvilassa sivuja päivittäen. Perjantaina vedin ennen Rammsteinia 15 reipasta kiihtyvästi just alle 4.00/km. Siitä jäi hyvä fiilis ja uskon toteuttavani tässä vaiheessa kiihtyvää harjoittelua myös kovissa. Huomenna tiistaina testaan sitä. Viime viikolla tuli yhdellä lepopäivällä 118 km, joka on kiva luku tässä vaiheessa. Jatkuvuus on nyt nro 1.

Ja nyt se jatkuvuus on taas katkolla? Kanttasin tänään kovalla aika hyvin. 17.36/19.04 kuvaa sitä kelvollisesti. Jalat eivät oikein kantaneet viidennestä kilsasta eteenpäin. Mutta piti silti juosta. Huomenna rennommin ja torstaina reipas kevennettynä. Tänään täyttyi 1000 km huhtikuun alusta. Niistä kilsoista on juostu 20 % kahden viimeisen viikon aikana. Ehkä siksi vähän on väsy... Kyllä se tästä. Mulla kun on kiire ei minnekään. Juoksu maittaa muuten ihan hyvin. Keskiviikkona aamulla kevyt 17 km Tohon kanssa. Edelleen on ihan lämmintä. Illalla taas vuorossa uintilenkki.

Jalka on parhaillaan hiljaa.

Olen antanut sille ultraäänihoitoja enää harvakseltaan. Tosi harvakseltaan. Samalla olen vähentänyt venyttelyä ja kuntopiiriä. Hirveän fiksua moinen. Ei vainenskaan. Niitä tulee taas tehdä. Kimmohyppelyjä myös. En vain kykene lisäämään kaikkea kerralla, mutta kun malttia ei ole nimeksikään, on tämä vähän vaikeaa. Siis olla tekemättä muuta kuin juoksua. Toinen on sitten se, teenkö sitä nyt liikaa suhteessa kaikkiin vajeisiin.

Torstaina tein kevennettyä rangaistusta. Kiihtyvä reipasta, mutta vain 12 km. Loppu tuli alle kolmea puolta. Ilman hampaita ja vastatuuleen. Silti on todettava, että kone alkaa jaksamaan, mutta jalat tulevat vielä perässä. Erityisesti kovassa vauhdissa. Olen ollut tällaisessa jamassa aiemminkin, mutta nyt pitäisi selvitä tästä kisakuntoon eikä siihen reisiä raastavaan ikijumiin. Torstaina kävin vielä vieraiden lähtemisen jälkeen illalla lenkillä, kevyellä ja lyhyellä, ennen kuin lähdimme kuuntelemaan Hulkkosen Joria Ydintalvipuutarhaan. Perjantaiaamulla Tohon kanssa kevyt lenkki. Alan pysymään jo mukana. Saas nähä, mikä on tilanne sitten kun seuraavan kerran lenkillä nähdään. MM-maratonin jälkeen joskus.

Huomenna lähdemme S:n kanssa VL:n jälkeen Poriin ja siellä sunnuntaina KK:n katsomoon. Siellä kun on tuttuja urheilemassa. Ensi vuonna olen mukana. Enkä ole paskin kympin juoksija. Siinä on tavoite ensi kaudelle.... Jyväskylään... Porissa oli lähinnä kannustavaa seurata Tohon ja Jukan kisasuorituksia.

Jaa-a. Tiistaina tehtäväksi aiottu hyppelyharjoitus tuli todeksi vasta keskiviikkona. Oli vähän muuta. Torstaiaamulla vedin kiihtyvän reippaan 15 km (ka. vauhti 3.55/km) kovan sijaan. Loppu tuli tänään ihan kivasti (ka. 3.40/km). Jotenkin tuntui, että paikat aukesivat vasta kympin jälkeen. Ehkä myötätuulellakin oli jotain osuutta asiaan. Lauantaina pääsin melkein pois pannasta. Kymppi kulki 35.05. Jalat tuntuivat eka kerran hyvältä kovan jälkeen. Sen jälkeen alkuviikko ollut rentoa. Tiistaina kova VL Ruissalossa painoi, mutta tein sen aamulla ennen yhdeksää. Viikko sitten nukuin siihen aikaan.

Torstaina oli taas liian tuttu olo. Aamun reipas harjoitus oli kohtalaisen väsyneen tuntuinen. Reidet olivat pieneen aikaan tiukassa kunnossa. Aloitin kiihtyvän hieman liian kovaa, joten sitäkin kautta tuntui painavan. Ja kun tähän liittää vielä takaisinpäin tullessa puhaltaneen vastatuulen, niin voin todeta olevani erinomaisen tyytyväinen aamun harjoituksesta. Jason Gardener oli kentällä. Doping-testaajat väijyivät puskissa, mutta turhaan. Melkoista draamaa takapihallamme alkaa olemaan. Kohta pitäisi paikalle tulla Radcliffekin. Lupasin mennä oppaaksi Ruissaloon. Ehkä pysyn mukana fillarilla tai sitten joudun tyytymään auton apuihin...

7/08/2005

Loma

Tiistai alkoi hyvin väsyneesti. Tiistaille aiottu VL siirtyi suosiolla seuraavalle päivälle. Jalat eivät antaneet periksi. Eilen olin yllätykseni koejuoksemassa Tunturin mattoa keskellä työpäivää. Illalla juoksimme Maskussa 11 km ynnättynä uinnilla. Sitten olikin vuorossa VL:ä Ruissalossa.

Fartlek kulki hienosti. Vauhdeista en tiedä, mutta kivasti meni. Tosin yhdeksännessä kakkosessa tuli väsy. Viimeinen kaksiminuuttinen meni hampailla. Kympin aika oli reippaan suoritusta nopeampi. Torstaina juoksin päivällä matolla 17 km (pisin mattotreenini) ja illalla kevyttä. Tänään perjantaina ennen Fantomasia ja vähän Rammsteiniakin vedän reipasta. Huomenna kevyttä ja hyppelyä. Sunnuntaina pitkä. Niin ja tänään alkaa loma.

7/03/2005

Eka kisa

Tiistaina aamuharjoitus jäi junan alle. Töiden vuoksi harjoittelu jäi illan kevyeksi tai 1500m:ksi. Joo-o, tiistaina olin siis hälytystilassa pm-viestien 1500:lle ja sitten yhteensä noin 15 km:n lenkkeilyn jälkeen tulin hakemaan S:a kentältä ja heti oltiin kinuamassa nelosen ankkuriksi. Se se vasta olisi ollut iskukykyinen joukkue. Juoksin Tohon edellä, rinnalla ja pääasiassa takana nurmella satasia. Syrjälän Teppokin viihdytti meitä Karikolla.

Keskiviikkona painoi. Maanantaina muuten juoksin kotiportaiden ennätyksen, 22 sek. Keskiviikon reipas tyrehtyi kympiksi. Ei sujunut. Vuorijuoksu painaa? Torstaina juoksin kaksi kevyttä. Kuluva viikko oli ensimmäinen, jonka aikana kokeilin juosta jokaisena päivänä. Se olisi ensimmäinen kokonaan juostu viikko 2004 syyskuun eka viikon jälkeen.

Änkesin mukaan PNM:n kympille aikatavoitteena alittaa 36.00. Juoksin 35.24. Kaiken kaikkiaan "kisa" oli outo. Kunto ei tosiaankaan ole vielä ihan timantissaan, mutta silti. Lämpimässäkin juokseminen oli hakusessa. Olin kuitenkin kärjessä lähdöstä maaliin, mutta silti olin hävinnyt jollekin pari minuuttia. Kääntöpaikalla olin Pasin mukaan ensimmäisenä ja silti joku oli ennen maalissa. Taas joku oli puijannut, enkä se ollut minä. Iltapäivällä annettiin ymmärtää, että tuo haamu oli tosiaan oikonut reippaasti. Illalla piipahdin hierojalla kevyen 16 kilsan jälkeen.